Productfoto’s laten maken vanaf 95 euro.

In dit artikel lees je wat het belang is van goede productfoto’s en waar een goede productfoto moet aan voldoen. De formule “Productfoto’s laten maken vanaf 95 euro” werkt als volgt: de start-up kost bedraagt 70 euro en per product betaal je 25 euro. Je krijgt per product 3 foto’s.

Met de formule “Productfoto’s laten maken vanaf 95 euro” kan je makkelijk de kostprijs van uw webshop onder controle houden.


Met goede productfoto’s verkoop je meer.

Een webshop heeft geen etalage om klanten te overhalen om binnen te komen.  Dat lijkt een nadeel, maar dat is het niet, een online winkel heeft andere troeven en mogelijkheden.  Van het grootste belang zijn rake teksten, goede omschrijvingen en een interessante prijzenpolitiek.  Zeker niet te vergeten: goede foto’s.

In een fysieke winkel kan je makkelijk sfeer verkopen, je kan de mensen iets aanbieden, je kan ze benaderen met een vriendelijke toon en uw persoonlijkheid.  Online is dit niet mogelijk, daarom draait in een webwinkel alles om het product en de prijs.  De klant wil kunnen vergelijken, rustig rondneuzen en zo vaak hij wil terug keren zonder lastig gevallen te worden.  Daarom is het belangrijk dat het product correct wordt voorgesteld, zodat de klant weet waar hij aan toe is en – niet te vergeten – dat hij ook tevreden zal zijn over zijn aankoop.  Het is dus nodig om goed na te denken over hoe je dit zal aanpakken.  Naast een goede omschrijving en technische kenmerken zijn goede productfoto’s van het grootste belang.

Goede productfoto’s voldoen aan de volgende eisen:

Uniformiteit.

Als de klant een pagina te zien krijgt waar 20 producten op worden getoond, dan is het belangrijk dat die pagina overzichtelijk is en een rustige indruk geeft.  Alle producten moeten op een gelijke manier voorgesteld worden, meestal wordt er gekozen om de producten op een volledig witte achtergrond te plaatsen, dit geeft uniformiteit en laat het product ook het beste tot zijn recht komen.

Correcte kleuren.

Niet alle kleuren kunnen op een computerscherm worden weergegeven, computerschermen en telefoonschermen hebben zo hun beperkingen en niet alle schermen zijn gelijk.  Een bepaald kleur weergeven is dan ook geen exacte wetenschap, het vraagt ervaring en kennis van gevorderde fotoprogramma’s om dit te doen.

Belichting.

Licht en verlichting is zeer belangrijk om de kenmerken van een oppervlak in beeld te brengen.  Het beste kan dit gebeuren in een fotostudio waar de lichtomstandigheden volledig controleerbaar zijn.  Soms is hard puntlicht nodig om een bepaalde textuur weer te geven, soms is een zachte verlichting nodig om een glanzend oppervlak te doen reflecteren, dit vraagt kennis en oefening.

Dus.

Een webshop bouwen is een complex gegeven: je moet de shop ontwerpen en programmeren, teksten schrijven, prijzen bepalen, zorgen voor de betaalmogelijkheden en dan nog de producten bij uw klant krijgen.  Dit is een hele klus,  je kan dit niet allemaal zelf, je zal moeten investeren.  Vaak wordt in het beginstadium gekozen om de foto’s zelf te maken om de prijs te drukken, dit is begrijpelijk, maar geen goed idee.  Goede productfoto’s zijn een essentieel onderdeel van een webshop.