Webshop: lokaal en online verkopen.

Met een webshop beginnen doe je niet zomaar, je hebt een strategie nodig, je hebt een webshop nodig op maat van uw zaak, niet een lijst van al uw producten. In dit artikel doe ik mijn aanpak voor een beginnende webshop uit de doeken.

Een webshop stimuleert ook uw winkelverkoop.

Als je denkt aan een webshop denk je in de eerste plaats aan grote spelers als Zalando en Bol, die hebben een eigen strategie waar veel middelen achter zitten en waar je als zelfstandige niet tegen op kan. Dat is ook zo, maar als je creatief bent kun je makkelijk een aantal dingen bedenken die jij wel en die grote spelers niet kunnen aanbieden. Bijvoorbeeld een toonzaal met echte verkopers en een zaakvoerder waar je terecht kunt met vragen, een mooie etalage in een winkelstraat of dorpskern, echt menselijk contact om er maar enkele te noemen.

Die grote webshops zijn zeer uitgebreid en onpersoonlijk, waardoor ze op een hele boel vragen van de klant niet kunnen inspelen. Daarom is het net interessant om als zelfstandige met een fysieke winkel te investeren in het bouwen van een eigen webshop, zo kan je lokaal online verkopen.

Bel voor info

Hoe beginnen we eraan?

Met de meest geschikte producten beginnen.

Niet ieder product verkoopt even makkelijk online, samen kunnen we nagaan welke producten uit uw assortiment geschikt zijn om online aan te bieden. Op die manier bouwen we geleidelijk aan een shop die in het begin niet zo uitgebreid is, maar wel structureel vanaf het begin op de juiste manier in elkaar zit.

Goeie productfoto’s en juiste omschrijvingen.

Ik kom bij jullie in de zaak de productfoto’s maken zodat we samen kunnen zien hoe we hierin een eigen stijl kunnen ontwikkelen. Ik help jullie ook om de producten met de juiste omschrijvingen en de juiste links online te zetten.

Google Ads en Facebook.

Ik neem jullie mee om op de juiste manier online naar buiten te komen. Eens je een webshop hebt zal je zien dat het veel makkelijker is om online reclame te maken voor uw zaak. Uw zaak ondersteunt de webshop en de webshop ondersteunt uw zaak, dit bedoel ik met lokaal online verkopen.

Voor en tegen.

Het vraagt een aanzienlijke inspanning om een webshop op te starten, je moet het afhalen / verzenden organiseren, de shop moet onderhouden worden, de stock moet bijgehouden worden, …

Een webshop is de ideale manier om online reclame te maken en uw zaak meer publieke bekendheid te geven. Je kan het vertrouwen winnen van nieuwe klanten door één of meerdere ‘kleine’ verkopen te doen om later in uw zaak een belangrijke verkoop af te kunnen sluiten.

Besluit.

Een webshop opstarten doe je niet door snel snel zo veel mogelijk producten online te zetten. Er moet nagedacht worden over de strategie en elk product dat je online zet moet met zorg gefotografeerd en omschreven worden zodat de stijl van uw zaak in elk facet van de shop terug te vinden is. Vandaar de aanpak om te beginnen met webshop met een beperkt aantal producten maar die wel klasse uitstraalt en mensen effectief tot kopen aanzet, zij het online of in uw zaak. Lokaal online verkopen dus.


Bel voor info