Foto’s die presteren op social media.

In dit artikel leg ik uit waarom foto’s wel of niet presteren op social media en hoe wij je daarbij kunnen helpen. Hoe organiseer je een shoot zodat hij een maximale return geeft? Spoiler alert: het antwoord is mensen, mooi licht en een goeie locatie. En dit is waarom.

Mensen, mooi licht, goeie locatie .

Je kent het wel, een mooie avond op een leuk terras, de vrienden zijn in vorm, jij bent in vorm, de hapjes en de drankjes zien er schitterend uit. Je maakt wat foto’s en post ze snel met enkele leuke hashtags, je denkt er verder niet meer over na. Achteraf bekijk je uw account en sta je ervan versteld wie dit allemaal leuk vindt, zo veel likes, zo veel liefde en een mooie herinnering er boven op.

Het wordt maandag en op uw agenda staat onder andere het schrijven van verschillende socialmedia posts. Weg sfeer, back to business. Je denkt terug aan het weekend en je wou dat je enkele posts mocht maken over de drankjes, de hapjes of de stad die je bezocht. Je bekijkt nog eens uw privé-account en je ziet dat de foto’s alleen al inspirerend werken, zelfs zonder er bij te zijn geweest kom je in de sfeer. Je denkt verder en analyseert de foto’s, wat is er zo aantrekkelijk aan, wat maakt dat die foto’s zo veel reacties uit lokken? Hoe kan ik een shoot plannen die zorgt voor foto’s die presteren op social media?


Een goed georganiseerde shoot kan ervoor zorgen dat je materiaal hebt om weken lang te kunnen posten. Boek nu.

Bel voor info
social media foto

Licht

Licht is hierin de belangrijkste factor, een zacht warm licht neemt je zo mee in de sfeer van de foto en van het moment. Harde schaduwen of een te felle belichting werken vaak afstotend en nemen de aandacht weg van de essentie. Een gebalanceerd licht werkt rustgevend en maakt plaats voor de boodschap die je wil overbrengen.

Mensen

Een goeie foto triggert een emotie bij de kijker, het roept een herinnering of een verlangen op, het zorgt voor herkenning. Deze trigger kan een lekker gerecht zijn of uw favoriete sport, maar niets raakt ons meer in een foto dan mensen. Als je wilt dat de kijker zich kan weerspiegelen in een foto, als je een emotie wil oproepen, dan toon je best mensen.

Locatie

Een mooie locatie maakt het geheel af, een gekende plek of een passend interieur neemt je zo mee in de sfeer die je wil oproepen.

Hoe krijg je dit voor elkaar?

Bij fotografie Missiaen zijn we meester in het oproepen van de juiste sfeer. Wij hebben mooie locaties in onze portfolio en kennen fotogenieke mensen die de sfeer kunnen zetten van wat past in uw marketingplan. Professionele verlichting en een goeie opheldering maken het werk af.

Deze drie factoren, licht, mensen en locatie zijn dus de dingen waar we ons op focussen en waarbij we u zullen helpen, zowel wat ideeën als praktische uitvoering betreft.

Heb je al enkele ideeën om een shoot in elkaar te steken? Laat het ons weten, dan denken we met u mee, bespreken we de verschillende mogelijkheden en wat die mogelijkheden kosten. Zo komen we tot een plan dat zorgt dat je waar krijgt voor uw geld, een goed georganiseerde shoot kan ervoor zorgen dat je materiaal hebt om weken lang te kunnen posten. Aarzel niet en neem vrijblijvend contact op.

Bel voor info

Mijn instagramfeed.

Unsupported get request. Object with ID '17841406089236332' does not exist, cannot be loaded due to missing permissions, or does not support this operation. Please read the Graph API documentation at https://developers.facebook.com/docs/graph-api

Lees ook: